10 kriptovaluta s najvećim potencijalom

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

S obzirom na to da mnoge kompanije širom sveta prihvataju kriptovalute kao način plaćanja i ulažu u njih, došlo je do potražnje za ovim digitalnim valutama.

Uprkos padu koje proživljava celo tržište, interesovanje investitora nije toliko splasnulo a kripto-ulagače je obradovala i vest da jedan od najrestižnijih modnih brendova, Gucci, počinje da prihvata kriptovalute u svojim trgovinama.

Tržište kriptovaluta vremenom je steklo prepoznatljivost, a najpoznatiji su bitcoin i ethereum.

Međutim, svoju šansu traže i ostali kripto-novčići a iz Analytics Insighta-a su napravili popis kriptovaluta koje imaju najveći potencijal da postanu sledeći kripto-kralj u 2023.

Autor upozorava da tekst nije savet za investicije, već informativni pregled.

Decentraland

Ethereum blockchain pokreće Decentraland (MANA), platformu virtuelne stvarnosti koja korisnicima omogućava kreiranje, korišćenje i prodaju sadržaja i aplikacija.

Korisnici kasnije mogu istraživati, razvijati i unovčavati zemljišne parcele u ovom virtuelnom okruženju.

Mnogi korisnici Decentraland-a trenutno ostvaruju profit od svoje imovine putem zakupa, reklamiranja i sponzorisanih aktivnosti.

Flow

Flow, brz, decentralizovan i blokchain pogodan za programere, buduća je baza nove generacije igara, aplikacija i digitalnih sredstava.

Vrhunske zabavne kompanije, razvojni studiji i kompanije koje podupiru firme kao što su Warner Music, Ubisoft, NBA i UFC već su sačinjavale raznolik ekosistem Flow-a.

S obzirom na trenutne performanse, Flow zadivljuje analitičare svojim ogromnim budućim potencijalom, a očekivanje daljeg porasta Flowa je zaista realno.

Waves

WAVES-USD je mogući kandidat da bude sledeći veliki kriptoigrač na tržištu.

U suštini, Waves je blockchain platforma za izgradnju dapp-ova i pametnih ugovora, kao i za pokretanje prilagođenih kriptotokena.

Platforma koristi varijaciju mehanizma PoS konsenzusa koji se zove iznajmljeni dokaz udela (LPoS).

Chiliz

Chiliz (CHZ) je projekat koji promoviše partnerstvo s vodećim fudbalskim klubovima kao što su Manchester City, Barcelona i PSG.

Chilizov fokus je da vas poveže sa vašim omiljenim timom.

CHZ, izvorni token projekta, dizajniran je da pomogne korisnicima da virtuelno komuniciraju sa svojim omiljenim klubovima.

Token se takođe može koristiti i za kupovinu preko Chilizove matične platforme – Socios.

CHZ možete koristiti i za sticanje nagrada kroz izazove i lov na žetone.

Filecoin

Filecoin (FIL) ima čast da je rekorder najveće pretprodaje ikada. Tokom svoje početne pretprodajne faze 2017. godine, Filecoin je prikupio 52 mil USD, a tokom ICO (početne ponude kovanica), ova peer-to-peer mreža prikupila je izvanrednih 205 mil USD.

Filecoin je 38. najveća kriptovaluta na svetu, sa tržišnom kapitalizacijom od skoro 2 mlrd USD, prema podacima CoinMarketCap-a.

Dogecoin

Dogecoin (DOGE) je bio prvi mim novčić koji je ušao na kriptotržište.

U početku, Dogecoin je nastao kao šala. Međutim, čini se da je slatki pas dirnuo srca mnogih jer je brzo "eksplodirao" i našao se među kriptodivovima.

Specijalista za FinTech, Ilon Mask, često tvituje svoju podršku za Dogecoin (DOGE).

Svaki put kada Mask tvituje, Dogecoin dosegne svojih 50 miliona pratilaca na Twitteru koji iskoriste priliku da zgrabe novčić, što rezultira skokovima cena.

Shiba Inu

Shiba Inu (SHIB) je kreirala anonimna osoba po imenu Ryoshi.

Napravljen je da se ruga Dogecoin-u, ali je brzo postao popularan.

Sada su oba u prvih 20 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. Shiba Inu je takođe u pozitivnom trendu.

Porastao je za 1,785% u 24 sata u vreme pisanja ovog teksta.

Solana

Solana je vrlo funkcionalan open-source projekat koji se oslanja na neovlašćenu prirodu blockchain tehnologije za pružanje rešenja za decentralizovano finansiranje (Defi).

Dok su ideja i početni rad na projektu započeli 2017. godine, Solana je službeno pokrenuta u martu 2020. od strane Solana fondacije sa sedištem u Ženevi, Švajcarska.

U opticaju ima 319.790.577 SOL kovanica.

Cardano

Cardano je osnovan 2017. godine, a ime je dobio po italijanskom polimatičaru Gerolamu Cardanu iz 16. veka.

Izvorni ADA token je dobio ime po matematičarki iz 19. veka, Adi Lovelace, koja se smatra prvom svetskom kompjuterskom programerkom.

U opticaju ima 33,626,396,776 ADA kovanica.

Avalanche

Avalanche je blockchain prvog sloja koji funkcioniše kao platforma za decentralizovane aplikacije i prilagođene blockchain mreže.

To je jedan od Ethereumovih rivala, s ciljem da istisne Ethereum kao najpopularniji blockchain za pametne ugovore.

Cilj mu je da to postigne tako što će imati veći izlaz transakcija do 6.500 transakcija u sekundi, a da pritom ne ugrozi skalabilnost.

U opticaju ima 245.532.531 AVAX kovanica.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti