ZNAČAJNA PITANJA ZELENE I CIRKULARNE EKONOMIJE U SREDIŠTU MEĐUNARODNIH DOGAĐANJA NA 22. IZDANJU ECOMONDA

Komentari: 0

Evropska strategija za plastiku i njen razvoj, najnaprednija iskustva cirkularne bioekonomije u državama OCSE, upotreba industrije 4.0 pri upravljanju otpadom i njegovim zbrinjavanjem, zaštiti, preradi i ponovnom korišćenju vodenih resursa.

To je samo deo pitanja, koja će se preferirati u vodećim događanjima 22. izdanja Ecomondo-a, koji će se u organizaciji Italian Exhibition Group odvijati na velikom sajmu u Riminiju od 6. do 9. novembra 2018. godine.

Cirkularna bioekonomija uopšte nije novo područje za OCSE. Međunarodna organizacija će sudelovati neposredno na Ecomond-u putem događanja Circular Bioeconomy: National Case Studies of Innovation Ecosystems.

Predstaviće će se vrhunski eksponati pojedinih država pa će biti moguće uporediti eksponate Japana, USA, Francuske, Finske, Norveške, Švedske, Belgije i naravno, Italije.

Događajima će upravljati i predsedavati predstavnik OCSE James Philip i Philippe Mengal, izvršni direktor BBI JU, kompanije koja je u javno-privatnom partnerstvu Evropske unije, namenjenog razvoju bioekonomije u Evropi. 

U vrlo tesnoj vezi sa problematikom plastike je problem pomorskog otpada a ta će tema biti posebno akceptirana i značajna na sajmu Ecomondo, koji je već treću godinu zaredom usporedo s Legambiente i Enea predlagao konferenciju o prevenciji zagađivanja mora otpadom, te njegovog zbrinjavanja.

Za više informacija potražite internet stranicu: https://en.ecomondo.com/ 

Svi zainteresovani, mogu kontaktirati predstavništvo: info@mz-consulting.org

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti