U 2021. godini porasla ulaganja u infastrukturu u svemiru

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kompanije koje grade i lansiraju satelite privukle su rekordnih 14,5 milijardi dolara investicija u 2021. godini, skoro upola manje nego godinu dana ranije, objavila je investiciona kompanija Space Capital.

Samo u poslednja tri meseca ulaganja u svemirsku infrastrukturu dostigla su čak 4,3 milijarde dolara, što je ujedno i najviše u istoriji ovakvih projekata, navodi se u godišnjem izveštaju kompanije specijalizovane za ulaganja u svemirske tehnologije.

Oprema i softver za povezivanje satelita i obradu njihovih podataka privukli su 9,8 milijardi dolara investicija u četvrtom kvartalu prošle godine, a specijalni softver za korišćenje tih podataka 600 miliona dolara.

Glavni investicioni ciklusi na kraju 2021. uključuju 1,4 milijarde dolara ulaganja u Sierra Space, 337 miliona dolara uloženih u SpaceKs i 250 miliona dolara koje je privukla Planner Labs.

„U budućnosti vidimo ogromne mogućnosti za podsticanje masovnih investicija u postojeću infrastrukturu, uz paralelnu potragu za novim pristupima izgradnji i upravljanju svemirskim sredstvima“, rekao je izvršni partner Space Capitala Čed Anderson.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti