Radna mesta u start-ap laboratorijama

Komentari: 0
Fotografija od: © Vienna BioCenter

U Beču je od 1. maja 2019. godine otvoren konkurs za start-ap preduzeća u oblasti prirodnih nauka. Svi zainteresovani odmah mogu da se prijave za dodelu mesta u laboratorijama naučno-istraživačkog centra „Vienna Biocenter“ u Beču.

Mladim naučnicima i istraživačima bićedodeljeno 70 radnih mesta u start-ap laboratorijama počev od decembra 2019. godine.

Cilj konkursa je da se start-apovima u oblasti prirodnih nauka olakša rad, kako ne bi morali da ulažu sredstva u skupu infrastrukturu na samom početku svog poslovanja.

Start-ap laboratorije na površini od 1100 m² raspolažu opremom iz oblasti biohemije, biomedicine, biotehnologije, genetike, molekularne biologije i farmacije.

Istraživački centar „Vienna Biocenter“ obuhvata 16 kompanija, 4 istraživačka centra, fakultet primenjenih nauka, asocijaciju za naučnu komunikaciju, poslovni inkubator i agenciju za odnose sa javnošću.

U ovoj ustanovi se na površini od 90.000 m² istraživanjem i naučnim radom bavi ukupno 1800 zaposlenih i 1500 studenata.

Start-ap laboratorije Privredne agencije Beča pružaju podršku preduzećima u oblasti nauke da jednostavno, fleksibilno i uz minimalan rizik započnu svoj biznis.

Dobar primer iz prakse je kompanija Marinomed Biotech koja poslujesa preko 30 zemalja iz centrale u Beču.

Prema izveštaju Privredne agencije ukupno 177 bečkih preduzeća je uložilo 750 miliona evra u istraživanje i razvoj 2017. godine.

Više informacija na:

www.wirtschaftsagentur.at/startup-labs
https://www.lisavienna.at/fileadmin/user_upload/LISAvienna/Downloads/Vienna_Life_Science_Report_2018.pdf

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti