Naučna konferencija „Četvrta industrijska revolucija“

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

U organizaciji Saveza inženjera i tehničara Srbije u petak, 13. decembra 2019. godine, biće održana Naučna konferencija „Četvrta industrijska revolucija“. Suorganizatori Konferencije su Inženjerska akademija Srbije, Inženjerska komora Srbije i Naučno-stručno društvo za zaštitu životne sredine Srbije ECOLOGICA.

Četvrta industrijska revolucija kao glavnu karakteristiku ima uklanjanje barijera između ljudi i mašina, a kao nosioce veštačku inteligenciju, nanotehnologije, robotiku, biotehnologije, kvantno računarstvo i drugo. Neke od ovih tehnologija su još u ranoj fazi razvoja dok su druge dostigle tačku kada se tehnologije počinju međusobno da dopunjuju i utiču na razne domene.

Cilj konferencije je upravo upoznavanje sa izazovima koje nova industrijska revolucija nosi, kao i sa njenim dostignućima u različitim oblastima inženjerstva. Eminentni predavači po pozivu, stručnjaci iz zemlje i inostranstva omogućiće prisutnima da se upoznaju sa savremenim tokovima i onim što je do sada postignuto, kako u svetu, tako i kod nas.

Pročitajte još:

- Osmakinje iz Vranja – druge na svetskom takmičenju iz robotike

- Kompanija ABB izazvala buduće inženjere na takmičenje iz robotike

- Tajni uspeh saradnje Bila Gejtsa i startapa – veštačka inteligencija i ogledala

PROGRAM KONFERENCIJE

10.00-11.00 – Prijava učesnika

11.00-11.30 – Pozdravni govori (moderator prof. dr Časlav Lačnjevac, generalni sekretar SITS):

dr Igor Marić, predsednik SITS; predstavnik kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj; emeritus prof. dr Ilija Ćosić, predsednik Inženjerske akademije Srbije; emeritus prof. dr Larisa Jovanović, predsednik Društva „ ECOLOGICA“.

11.30-13.30 – Radni deo konferencije

prof. dr Branko Katalinić, Tehnički univerzitet Beč i Evropska inženjerska akademija – INŽENjERSKI IZAZOVI 21. VEKA;
prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. dr Vidosav Majstorović, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu – INDUSTRIJA 4.0 I SAVREMENA PROIZVODNJA;
Mirjana Šele, potpredsednica u Global Services, NOKIA – INDUSTRIJA 4.0 I ULOGA TELEKOMUNIKACIJA;
prof. dr Stevan Stankovski, prorektor Univerziteta u Novom Sadu – MEHATRONIKA U 4.0 INDUSTRIJSKOJ REVOLUCIJI;
prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu – TRANSPORT I LOGISTIKA U DOBA INDUSTRIJE 4.0.

Sve informacije vezano za konferenciju mogu se dobiti u Savezu inženjera i tehničara Srbije na telefon 011/3230-067 ili mejl office@sits.rs.


Izvor: Savez inženjera i tehničara Srbije

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti