Luka Beč ostvarila rekordni rezultat u 2016. godini

Komentari: 0
Fotografija od: © www.korrak.com

Luka Beč, koja posluje u okviru koncerna Bečki holding, najveća je javna dunavska luka i jedan od najvećih logističkih centara u Austriji. Zahvaljujući geografskom položaju predstavlja jedan od najznačajnijih kontinentalnih centara u Evropi, a njena prednost je povezanost sa drumskim, šinskim i vodnim saobraćajem. 

„Poslednjih deset godina ulažemo u izgradnju luke u kontinuitetu. Uspeh naše strategije pokazao se i u ekonomskom smislu“, izjavila je RenateBrauner, članica gradske vlade zadužena za privredu.

Promet bečke luke porastao je u 2016. u odnosu na 2015. godinu za 8% na 56,8 miliona evra, čime je oboren i rekord iz 2014. godine od 53,6 miliona evra. Rezultat pre oporezivanja za 2016. godinu iznosi 12,7 miliona što je skok od 32% u odnosu na prethodnu godinu, a investirano je 7,9 miliona evra. 

Javno carinsko skladište u bečkoj luci i špeditersko preduzeće „TerminalSped“ poseduju i AEOCsertifikate što znači da su pouzdani u carinjenju robe po propisima Evropske unije.

Na području bečke luke, koja zauzima prostor od 3 miliona kvadratnih metara, 100 špediterskih i transportnih preduzeća ima svoje sedište.

Ova preduzeća zapošljavaju 5.000 ljudi, a u planu je i proširenje prostora za preduzeća, pa je luka već kupila susednu parcelu od šest hektara. 

Predviđene investicije u ovoj godini iznose 24,6 miliona evra.

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti