Otvoren Hannover Messe 2018 - Najznačajniji svetski sajam industrijskih tehnologija

Komentari: 0
Fotografija od: Industrija

Otvoren je Hannover Messe 2018. Sajam koji je dugi niz godina najznačajniji svetski sajam industrijskih tehnologija, sinonim za industrijske inovacije, ključne trendove i poslovno umrežavanje. Danas ovaj sajam služi kao globalni centar za sva pitanja koja se tiču Industrije 4.0 i ove godine se održava od 23. do 27. aprila.

Sa vodećom temom sajma “Integrated Industry – Connect & Collaborate”, Hannover Messe pokazuje kako ove interakcije dovode do novih oblika poslovanja i saradnje - iz čega proizilazi i veća konkurentnost, bolji poslovi i poslovni modeli.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa kompanijom ProExpo, zvaničnom predstavniku Deutsche Messe Hannover i Messe Düsseldorf, časopis Industrija vam direktno prenosi impresije sa najznačajnijeg sajma za industrijske tehnologije. Sajam su u nedelju, 22. aprila svečano otvorili nemačka Kancelarka dr Angela Merkel i H. E. Enrique Peña Nieto, predsednik Meksika.

Meksiko će kao zvanična zemlja-partner na Hannover Messe 2018 predstaviti svoje industrijske potencijale, prilike za ulaganje i razvojne projekte. Što se tiče same industrije, glavne snage Meksika leže u automobilskoj industriji, vazduhoplovstvu, elektronici, naftnoj i hemijskoj industriji. Jedan je od glavnih svetskih proizvođača automobila i zauzima 4. poziciju po obimu izvoza u ovoj industriji.

Na ceremoniji otvaranja sajma, prisutne je pozdravio i poželeo dobrodošlicu gradonačelnik Hanovera g. Stefan Schostok. Gradonačelnik je naglasio da će 5.154 izlagača iz 75 zemalja predstaviti nove proizvode i nova poslovna rešenja u industriji.

Predsednik Meksika se zahvalio na prilici da prvi put jedna latino zemlja bude partner najvažnijem svetskom sajmu koji predstavlja centar industrije, inovacije i progresa.

Kancelarka dr Angela Merkel je u svom govoru naglasila važnost sajma i dodala da se na ovom događaju nalaze sve inovacije i nova poslovna i industrijska rešenja na jednom mestu, zato što ovaj sajam unazad mnogo godina okuplja kompanije iz celog sveta sa novim tehnološkim rešenjima u industiji.

Na sajmu je od 5.154 izlagača, 60% međunarodnih, što dodatno pojašnjava visok internacionalni karakter i do sada nezabeležen rezultat u 70 godina dugoj i bogatoj istoriji sajma.

Foto: Hannover Messe

Hannover Messe stalno postavlja nove standarde i svake godine obara rekorde!

O važnosti ovog sajma govori i informacija da se za vreme njegovog trajanja ostvari preko pet miliona poslovnih kontakata. Svi direktori i lideri svetskih korporacija, malih i srednjih preduzeća, koriste Hannover Messe za pronalaženje rešenja za digitalizaciju svog poslovanja.

Integrated Automation, Motion & Drives” (IAMD) / CeMAT

Hannover Messe 2018 obeležiće dve bitne promene u samom konceptu sajma. Prva se odnosi na godišnji sajam Industrial Automation (Industrijska automatizacija) koji će od naredne godine biti spojen sa dvogodišnjim sajmom Motion, Drive & Automation – MDA (pogonska tehnika, hidraulika, pneumatika, tehnika fluida).

Oba predstavljaju vodeće sajmove pod okriljem Hannover Messe, a od ove godine održaće se zajedno kao jedan sajam pod novim imenom “Integrated Automation, Motion & Drives” (IAMD), sa ciljem da se još izražajnije istaknu trendovi i inovacije u ovim oblastima.

Na ovaj način, oblast hidraulike, pneumatike i pogonske tehnike biće prisutna svake godine na Hannover Messe, a ne svake druge što je do sada bila praksa.

Druga značajna promena odnosi se na vodeći svetski sajam intralogistike CeMAT koji će se, počev od 2018. godine, svake druge godine održavati paralelno sa sajmom Hannover Messe. CeMAT i HANNOVER MESSE biće snažan duo sledeće godine, pružajući jedinstvenu platformu za međunarodne donosioce odluka iz oblasti industrije i logistike. Ove godine na CeMAT-u učestvuje 650 izlagača iz 47 zemalja, a procenat međunarodnih je 65%.

Pored IAMD i CeMAT, sajamske hale u Hanoveru će popuniti dobro poznate izlagačke oblasti: Energy, Industrial Supply, Research & Technology i oblast Digital Factory koja je duplo veća u odnosu na 2016. godinu. Ljudi, mašine i IT industrija su kamen temeljac fabrika sutrašnjice, a da bi se postigao pun potencijal, neophodno je da se povežu.

Ovaj sajam predstavlja centar zbivanja industrije i četvrte industrijske revolucije.

Za više informacija posetite sajt Hannover Messe.

Za izlaganje ili posetu ovom sajmu obratite se predstavništvu hanoverskog sajma u Beogradu, firmi ProExpo d.o.o. putem telefona 011 2659 210 ili mejlom na info@proexpo.co.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti