EVOKS D.O.O. I.SAFE MOBILE PREDSTAVLJAJU NOVI INDUSTRIJSKI PAMETNI TELEFON IS530.1 ZA MULTIFUNKCIONALNU KOMUNIKACIJU U ATMOSFERAMA POTENCIJALNO UGROŽENIM EKSPLOZIVNIM SMEŠAMA

Komentari: 0

IS530.1 je opremljen sa Android 9, multifunkcionalnim ISM interfejsom, Bluetooth® 5, velikom internom memorijom od 64 GB i najboljom rezolucijom kamere u klasi.

i.safe MOBILE GmbH, jedan od vodećih i najinovativnijih svetskih proizvođača mobilnih komunikacionih uređaja za bezbednu upotrebu u zonama opasnosti od eksplozije, predstavlja IS530.1, industrijski pametni telefon sa Android 9 OS.

Ovaj uređaj, koji odgovara ATEX i IECEx standardima za korištenje u zonama opasnosti od eksplozija, ima visoke performanse i karakteristike za upotrebu u industriji.

Automatizacija, industrija 4.0 i IoT (the Internet of Things) neprestano postavljaju korisnicima industrijskih komunikacionih uređaja nove zahteve koji se lako mogu ostvariti pametnim i inovati vnim tefefonom IS530. 1:

Opremljen je sa Bluetooth® 5, multi funkcionalnim ISM interfejsom, velikom internom memorijom od 64 GB i najvećom rezolucijom kamere u klasi (13 MP glavna kamera i 5 MP prednja kamera), što omogućava korisniku da ga koristi bez ikakvih teškoća u području ugroženom eksplozivnom atmosferom. 

Novi pametni telefon i.safe MOBILE ima ATEX i IECEx sertifikat za zonu 1/21 i može se koristi ti u prostoru potencijalno ugroženom eksplozivnim smešama.

Uređaj je sada dostupan direktno preko kompanija Evoks d.o.o. i i.safe MOBILE. Do kraja godine biće dostupan i uređaj IS530.2 predviđen za upotrebu u zoni 2/22.

Pod brendom i.safe MOBILE, kompanija je prvi put razvila izuzetno robustan uređaj za upotrebu u teškim industrijskim okruženjima u neugroženim prostorima.

Robusna verzija biće dostupna pod imenom IS530RG.

IS530.1 pametni telefon nudi izuzetno inovativan i modularan koncept zahvaljujući multifunkcionalnom ISM interfejsu.

13-pinski priključak (osiguran vijkom) je ergonomski postavljen na desnoj strani uređaja. Ovo omoguć ava brzu i jednostavnu promenu dodatnih perifernih uređaja (izvan zona opasnosti ).

Standardne, neverovatno sigurne aktivne slušalice i pasivni bežični mikrofon-zvučnik (RSM) mogu se povezati na ISM interfejs.

Pojačalo za pasivne RSM uređaje nalazi se direktno u IS530.1. Uređaj je upotpunjen neverovatno sigurnom USB2.0 vezom koja podržava OTG.

Zbog toga IS530.1 nije samo pametni telefon u konvencionalnom smislu, već je i univerzalni alat za bilo koju industrijsku primenu.

Na primer, pomoć u HART (Highway Addressable Remote Transducer) modula, zadaci u održavanju i pri konfi gurisanju mogu se obavljati bez komplikacija, a zagrejana mesta mogu se utvrditi pomoć u infracrvene kamere.

Takođe je moguć e očitati 1D i 2D bar kodove na udaljenosti od 0.20 m do više od 10.00 m . Brzina i domet su suštinski važne, posebno za IoT aplikacije: najnovija integrisana Bluetooth tehnologija omogućava brže prenošenje i domet do četiri puta veći od starije Bluetooth tehnologije - sa malom potrošnjom energije (Low Energy Transmission).

Snažni procesor (Qualcomm Snapdragon SDM660 Octa-Core), velika interna memorija od 64 GB (proširivo na 128 GB putem microSD kartice) i 4 GB RAM-a, u kombinaciji sa trenutnom Android ™ verzijom 9.0 pružaju dobru osnovu za veliku radnu brzinu.

IS530.1 ima jako dobre performanse kamere: glavna kamera IS530.1ima rezoluciju 13 MP, a prednja kamera ima rezoluciju 5 MP. Dva micro SIM mesta, Bluetooth 5.0 LE podrška, NFC (Near Field Communicati on), Wi-Fi konekcijom i pristupnom tačkom (hotspot) za maks. 8 veza upotpunjuju sveobuhvatni paket opreme.

Pored toga, ovaj mobilni telefon opremljen je mnogim senzorima (G senzor, magnetni senzor, ambijentalno svetlo, senzor udaljenosti i žiroskop), kao i podrškom za satelitske sisteme GPS / A-GPS / Glonass / A-Glonass / BeiDou / Galileo, i opcionom zaštitom usamljenog radnika (uz dodatne aplikacije) .

IS530.1 se takođe može koristiti u PMR području, sa odgovarajućim softverom, kao voki-toki pomoć u PTT (push-to-talk) tastera (uz dodatne aplikacije).

Displej je osetljiv i na ruke u rukavicama.

Unutar IS530.1, čije su mere 155 x 80 x 25 mm (L x W x H) i težina 325 g, nalazi se moćna baterija od 3.600 mAh (3,8V; 13,68Wh), koja se po pražnjenju može ponovo koristiti za vrlo kratko vreme zahvaljujući brzom punjenju sa USB magnetnim konektorom za punjenje koji se dobija pri isporuci.

Zahvaljujući dizajnu koji optimizuje performanse, IS530.1 sa zamenljivom baterijom od 3.600 mAh može se koristiti i za rad u više smena.

Kao i svi industrijski mobilni uređaji, i.safe MOBILE, IS530.1 ima pojačan zvučnik što garantuje najbolji kvalitet zvuka čak i u bučnim industrijskim okruženjima ili u upotrebi pri otežanim uslovima na otvorenom.

Zahvaljujući IP68 sertifikatu (vodootporan je do 1 sat na dubini vode do 2 metra) i vojnom standardu MIL-STD 810G, IS530.1 je takođe otporan na sve vrste tečnosti , prašine, uljne magle, vazdušnog pritiska i temperaturnih fl uktuacija od -20 °C do + 60 °C, kao i na vibracije, potrese, pa čak i na pad sa visine do 1,2 metara na tvrdu površinu.

IS530.1 dolazi sa baterijom, punjačem, USB kablom, i.safe PROTECTOR 2.0.

EVOKS d.o.o.
Ustanička 189/II/3A
11 050 Beograd, Srbija
office@evoks.co.rs
www.evoks.rs

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti