EUREKA - Virtuelna simulacija CNC mašina i robota

Komentari: 0

IB-CADDY proširuje svoje aktivnosti na polju virtuelne simulacije CNC mašina i robota sa EUREKA Virtual Machining softverskom firmom Roboris.

Porodica Eureka Virtual Machining sastoji se od dva proizvoda:

• EUREKA G-Code i

• EUREKA Robot.

EUREKA G-Code obezbeđuje tačnu i realističnu 3D simulaciju na osnovu alata za kinematiku pokreta, steznog stola, vretena i steznih glava. Mogu se simulirati strugovi sa rotacionim alatima, 5-osna obrada, istovremena obrada na različitim vretenima i obradcima, kao i prenos obradaka na tačke ekstrakcije.

EUREKA G-Code ne samo da obezbeđuje simulaciju, već i analizira rezultate obrade različitih scenarija za otkrivanje i uklanjanje grešaka i skraćivanje vremena proizvodnje, uz obezbeđivanje rezultata procesa obrade, izveštaja o ukupnom vremenu i liste alata.

Uvoz alata je moguć iz CAD / CAM sistema i alata za uređivanje alata. Rezultati simulacije mogu se izvesti u bilo koji CAD sistem. Bez dodatnih podešavanja emulira sve najpopularnije CNC kontrolere kao što su Fanuc, Siemens, Heidenhain, Okuma, MoriSeiki, Mazak, Fidia, Selca, Osai, Num i još mnogo drugih.

EUREKA G-Code nudi i online uslugu "Eureka Cloud", koja omogućava virtuelnu simulaciju oblaka i udaljeni server gde se izvodi simulacija koja otkriva greške kao što su singularnost, kolizija i rad izvan granica oblasti. Rezultati simulacije dobijaju se e-mailom.

Ako je simulacija uspešna, "Eureka Cloud" može je poslati direktno na CNC mašinu, inače će nas obavestiti o greškama (greške su obojene).

Dobijene simulacije mogu se pregledati i analizirati na mobilnim uređajima, koristeći aplikaciju "Eureka Mobile", što omogućava operaterima da optimiziraju svoje mašine bez zaustavljanja procesa.

Prednost ovoga je skraćivanje vremena proizvodnje, smanjenjem potrebe za testiranjem programa na CNC mašini.

EUREKA Robot pruža realnu 3D simulaciju čitave robotske ćelije, prikupljanje materijala u realnom vremenu, probleme singularnosti, kolizije i rada izvan radnog područja, i na osnovu toga izračunava optimalno kretanje robota / robota.

EUREKA Robot konvertuje APT ili ISO kod kreiran od strane CAM sistema u 6-osni ili višeosni robotski ćelijski program i osigurava interakciju robota ili robota i CNC mašina. Upravlja svim stepenima slobode, kako bi se osigurala pravilna orijentacija noža.

Ona nudi jednostavne, ali moćne funkcije za rešavanje problema. Staze alata se mogu izabrati ručno, ali se mogu kreirati iu 3D CAM sistemima. Ako želimo da popravimo putanje alata, možemo koristiti prilagođeni makro, 3D digitalizator (hvata putanju alata iz realnog dela), što ubrzava i pojednostavljuje programiranje.

Pored toga, EUREKA Robot nudi i simulaciju nanošenja boje / premaza, pruža pregled raspodele primenjenog materijala na površinu i detektuje nedostatak ili prekrivanje premaza. Takođe je moguće analizirati debljinu nanošenja materijala za svaku tačku na površini, a prikazana je u bojama kodiranih područja.

EUREKA Robot program je kompatibilan sa mnogim popularnim CAD / CAM sistemima kao što su: Alphacam, Visi, RTM, Edgecam, Go2Cam, CAMVorks, SOLIDVORKS CAM, Creo, MasterCam, Cimatron, GibbsCam, Delcam, VorkNC, Tebis, ZV3D, TDM, VinTool , ZOLLER TMS.

Podržava sve robotske marke, uključujući ABB, Kuku, Fanuc, Motoman, Kavasaki, Staubli, Nachi, Otc, Reiss, Comau, itd.

Na isti način kao i EUREKA G-Code, možemo izvršiti simulaciju u EUREKA Robotu u veb aplikaciji "Eureka Cloud", koja nam šalje rezultate simulacije putem e-maila. Ako je simulacija uspešna, "Eureka Cloud" se može poslati direktno u robotsku ćeliju, inače ćemo biti obavešteni o greškama (greške su obojene).

Dobijene simulacije mogu se pregledati i analizirati na mobilnim uređajima koristeći aplikaciju "Eureka Mobile", omogućavajući operaterima da optimiziraju mašine bez zaustavljanja procesa.

Preporučuje se da koristite 64-bitnu verziju EUREKA Robota, koji vam omogućava da brzo obradite datoteke neograničenih veličina.

EUREKA G-Code i EUREKA Robot su takođe veoma korisni za obuku novog osoblja, a simulacije ne zahtevaju postojeće mašine, jer se to radi praktično.

Simulacije uzimaju u obzir obradu nekoliko obradaka, promenu alata, zamenu paleta, pomicanje pomoćnih delova i vretena.

Oba proizvoda imaju funkciju upoređivanja obrađenog komada sa digitalnim modelom i označavanja boja područja koja nisu tolerantna.

IB-CADDY DOO
Bulevar Vojvode Mišića 14
11000 Beograd
tel.:+381 64 1283 195
info@ib-caddy.com
www.ib-caddy.com0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti