Walter širi svoj digitalni portfolio

Komentari: 0

Kompanija Walter AG se udružila sa kompanijom Comara, dugoročnim partnerom za softver, a pod zajedničkim vođstvom novonastale kompanije. 

Mirko Merlo, predsednik Walter AG: "Ovo je ključni strateški korak u unapređenju našeg digitalnog portfolija i dalji razvoj naše kompanije prema industriji 4.0." S većinskim udelom kompanija Walter teži ka tome da se razvije iz proizvođača alata u provajdera kompletnih proizvodnih rešenja.

Od 2012. godine, Comara blisko sarađuje sa kompanijom Walter na prikupljanju, vrednovanju i upotrebi podataka u realnom vremenu za povezivanje mašina.

Walter razvija softverska rešenja za povezivanje svih uređaja u proizvodnom okruženju: od alatnih mašina u logistici i bazama podataka. 

Kompanija Walter AG uz Comar-u širi svoju stručnost, te će biti u mogućnosti da nastavi da dalje integriše alate i optimizuje podatke u realnom vremenu. Uz postojeći Walter "Tool ID" će biti moguće u budućnosti proizvoditi i pametne alate, takozvani "Smart Tools".

Sa "appCom" Kompanija Comara pruža proizvođačima mašina i industrijskih kompanija sopstvene platforme specifičnih "Aplikacija" - posebne softverske module u proizvodnom okruženju. U saradnji sa Walterom žele dalje razvijati rešenja i implementirati i druge mašine i opremu proizvođača i krajnjih korisnika.

Ovo je nova oblast poslovanja za kompaniju Walter, sa opsežnim potencijalom u budućnosti i optimizacijom alata.

Walter AG

Walter AG je kompanija iz Tübingen-a, koja je osnovana 1919. godine od strane Richarda Waltera, a danas je jedna od vodećih međunarodnih kompanija koje se bave obradom metala.

Oko 3 600 zaposlenih u celom svetu razvija, proizvodi i prodaje pionirska rešenja mašinske obrade za glodanje, bušenje i pritiskanje. Mnoge filijale i prodajni partneri mogu videti kako su dostupna rešenja u obliku proizvoda i usluga u celom procesnom lancu, kupcima u više od 80 zemalja širom sveta. 

Comara GmbH

Kompanija je osnovana 2004. godine i specijalizovala se za softverska rešenja u okruženju industrijske proizvodnje. Comara - poznat proizvođačima mašina, proizvođačima automobila, kao vodeća tehnološka sila daje sisteme za pomoć u proizvodnji, prikupljanje procesnih i mašinskih podataka za optimizaciju u realnom vremenu, nudeći rešenja "Internet stvari". Walter AG postao je većinski vlasnik kompanije Comara GmbH u oktobru 2016. godine.

Kontakt podaci za kupce: Walter Austria GmbH

e-mail - service.si@walter-tools.com; www.walter-tools.com

Predstavništvo: Garant WIS d.o.o.

e-mail - office@garantwis.co.rs; www.garantwis.co.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti