Vreme je za sajam K 2016! - Vodeći svetski sajam plastičnih masa i gume od 19. do 26. oktobra u Diseldorfu, Nemačka

Komentari: 0

„Plastika oblikuje budućnost“ - tema je jedne od pratećih manifestacija ovogodišnjeg sajma K 2016, a moglo bi se reći i da odražava celokupan karakter ove sajamske manifestacije.

U Diseldorfu će se u periodu od 19. do 26. oktobra ove godine predstaviti svi najvažniji proizvođači osnovnih i pomoćnih sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, kao i mašina i opreme za plastiku i gumu.

Sve je spremno za početak sajma K 2016 koji svi polimerni stručnjaci iz privrede i pratećih organizacija s nestrpljenjem iščekuju. Po svemu sudeći ovaj će sajam opet, nakon 3 godine, predstaviti sve najaktuelnije i najbolje što polimerna industrija može da ponudi iz domena materijala, opreme, inovativnih proizvoda, procesa i usluga.

Osnovni podaci o izlagačima

Na sajmu K 2016 biće prisutno preko 3.200 izlagača iz oko 60 zemalja. Izložbeni prostor obuhvatiće svih 19 hala diseldorfskog sajma na preko 170.000 m2. U odnosu na K 2013, kada je bilo 218.000 posetilaca, sada se očekuje još veća poseta s procenama od oko 300.000 posetilaca iz celog sveta. Najveći broj izlagača biće iz oblasti mašina za plastiku.

Jednopužne ekstrudere, između ostalih, izložiće: Amut, Battenfeld-Cincinnati, Bruckner, Buss, Davis-Standard, Extrudex, Greiner, Helix, Krauss-Maffei Berstorff, Kuhne, Reifenhauser, Troester...

U oblasti mašina za injekciono presovanje biće prisutni: Arburg, Engel, Ferromatic Milacron, Haitian, Husky, KraussMaffei, Negri Bossi, Netstal, Sipa, Stork, Wittmann Battenfeld, Zhafir Plastics Machinery itd.

Na sajmu će izlagati i veliki broj proizvođača masterbačeva među kojima:
A. Schulman, Adeka Palmarole, Albis Plastic, Arkema, BASF, Cabot, Clariant, Constab, EMS-Chemie, Evonik, Gabriel-Chemie, Kafrit, Omya, Plastika Kritis itd.

Broj izlagača po kategorijama

• Sirovine i pomoćni materijali – 931

• Plastični proizvodi i prerada – 572

• Mašine i oprema za plastiku i gumu – 1.989

• Usluge za industriju plastike i gume – 327

Ulaznice za sajam možete kupiti OVDE

Guma na K sajmu

Kako K 2016 obuhvata celokupni polimerni lanac , ovde industrija gume ima isto tako značajnu ulogu i biće predstavljena u vidu „Ulice kaučuka“ (Rubber Road) u hali 6. Iako relativno mala po broju izlagača u odnosu na plastičare ona okuplja sve značajnije proizvođače sintetičkih kaučuka.

Nova industrijska revolucija i uticaj tehnologije

Nova industrijska revolucija Industry 4.0 imaće značajan uticaj kako na proizvođače opreme, koji su i najvažniji izlagači iz ovog industrijskog segmenta, tako i na druge organizacije vezane za ovu aktivnost koja bi omogućila rad tzv. „pametnih fabrika“ u narednom periodu. Ovo bi trebalo da omogući razvoj novih tehnologija bez značajnijih uticaja troškova radne snage što je jedan od imperativa evropske industrije. To je kombinacija poslednjih saznanja iz procesne industrije povezanih s digitalnom tehnologijom.

Ona omogućava maksimalno korišćenje informacionih tehnologija u smislu ostvarenja optimalne proizvodnje, uz postizanje najviše moguće produktivnosti, kvaliteta i fleksibilnosti. Na K 2016 biće puno prilika da se diskutuje o tome šta sve digitalizacija može učiniti da se rad polimerne industrije poboljša i unapredi.

Prateće manifestacije

Od mnogobrojnih manifestacija na ovogodišnjem K sajmu sigurno ne treba propustiti Plastics shape the future (Plastika oblikuje budućnost), Science Campus (Univerzitetsko i studentsko okupljanje), Design Chain Conference (Konferencija o dizajnu u plastici), 3D fab+print (Aditivna proizvodnja i 3D štampanje), Bioplastics: po- tential and opportunities (Potencijali i mogućnosti bioplastike).

U okviru manifestacije „Plastics shape the future“, u organizaciji Nemačke industrije plastike i PlasticsEurope Deutschland, biće reči o funkcionalnosti, estetici i svim drugim pogodnostima koje plastika pruža savremenoj civilizaciji. Konferencija Science Campus namenjena je dijalogu između istraživača i industrije uz učešće mnogih naučnih institucija iz oblasti polimera.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju s radom najmerodavnijih organizacija, fakulteta i institucija iz Darmštata, Drezdena, Ahena i drugih dobro poznatih nemačkih centara gde se polimerno inženjerstvo posebno neguje i gde je već odavno dostiglo svetske standarde. Diskusije će biti fokusirane na četiri osnovne teme: pokretači inovacija na globalnom nivou u cilju efikasnijeg korišćenja raspoloživih resursa, industrija 4.0 u polimernoj industriji, novi materijali i proizvodnja finalnih proizvoda smanjene težine.

Ulaznice za sajam možete kupiti OVDE.

Više informacija o sajmu K 2016 na sajtu www.k-online.com ili zvaničnom predstavništvu diseldorfskog sajma u Beogradu, firmi ProExpo d.o.o. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti