Tajne Google pretraga na DIDS 2017 - Konferencija o internetu u Srbiji 7. i 8. marta

Komentari: 0

Godišnja konferencija o internetu u Srbiji - DIDS 2017, biće održana 7. i 8. marta, u hotelu Metropol Palace u Beogradu, saopštio je organizator Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Ovogodišnji Dan internet domena Srbije posvećen je pretraživačkoj internet mašineriji, koju mnogi poistovećuju sa Google, čijim tajnama se i bavi ovaj stručni skup. Slogan DIDS-a "Tajne internet pretraga: Traži, Nađi, Poseti", ujedno opisuje i tri tematska bloka planirana za prvi dan Konferencije, dok je drugog dana već uobičajeni Regionalni internet forum.

Na prvom bloku DIDS-a koji nosi naziv "Iz ugla Googla", govoriće Gary Illyes, analitičar vebmaster trendova u kompaniji Google Inc.

Drugi blok pod nazivom "Nađi me lako" okupiće domaće i regionalne stručnjake za oglašavanje na Google, kreiranje sadržaja i analizu rezultata u Google alatima. O aspektima hranjenja pretraživačke mašine sadržajem govoriće Lazar Džamić, donedavno šef Google ZOO tima za brend strategiju.

U trećem bloku nazvanom "Pravi primeri internet prisustva" biće predstavljeni uspešni sajtovi, portali i onlajn projekti na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ.

Potom sledi panel diskusija o pretraživačkoj mašini i privlačenju ljudi koji posećuju sajtove. Moderator je Ivan Rečević, konsultant i Google Partners trener u Gaia Consulting, Miroslav Varga, stručnjak za Google AdWords kampanje u firmi Escape, Jelena Radovanović, internet preduzetnica i kreator veb sadržaja, suosnivač projekta wwwrite.rs i Radomir Basta, direktor i vodeći SEO strateg u Four Dots.

Drugog dana se, po treći put, održava RIF 2017 - Regionalni internet forum, koji okuplja predstavnike nacionalnih internet registara iz jugoistočne Evrope, predstavnike državnih organa, lokalnih internet zajednica i globalnih internet organizacija. Teme skupa su content marketing za nacionalne internet registre, njihova uloga i saradnja sa državom, informaciona bezbednost i saradnja i razmena najboljih praksi u regionu, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti