Srbija se ne odriče Trepče - U planu i izgradnja fabrike akumulatora

Komentari: 0

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je da se Srbija ne odriče kombinata Trepča koji predstavlja značajni potencijal i strateški i industrijski kapacitet države.

- Trepča je bila i ostaje jedan od najznačajnijih stubova očuvanja države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Kozarev i poručio da građani Kosova i Metohije koji su vezani za Trepču ne treba da brinu.

- Trepča je vrlo značajan potencijal i strateški i industrijski kapacitet za naš narod i državu na ovim prostorima i tako se i u procesu dijaloga postavljamo i ponašamo - naveo je Kozarev.

Dodao je da je posebno bitno što je "uprkos svim teškoćama, pritiscima i problemima došlo do pozitivnih promena i pomaka zahvaljujući zajedničkom radu Vlade Srbije i Kombinata Trepča".

Generalni direktor RMHK Trepča Jovan Dimkić je rekao da je u kombinatu relativno stabilna poslovna atmosfera, kao i da proizvodni rezultati omogućavaju samoodrživost kolektiva.

- Likvidni smo na nivou dnevne ažurnosti, izvršavamo sve svoje finansijske obaveze i na vreme isplaćujemo zaradu zaposlenima - rekao je Dimkić i istakao da su prihodi jamskih radnika Trepče najveći u regionu.

On je izrazio zabrinutost zbog namera privremenih institucija u Prištini o donošenju posebnih zakona kojim bi se RHMK Trepča transformisao u javno preduzeće, ali i optimizam jer kako je rekao "Vlada Srbije pokazuje čvrsto opredeljenje za razvoj Kombinata i privredne situacije".

Dimkić je podsetio da je prilikom posete premijera Vučića dogovorena izgradnja fabrike akumulatora za koju je u pripremi studija izvodljivosti.

 

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti