Podrška Beograda razvoju inovacija i samozapošljavanju

Komentari: 0

Gradski Sekretarijat za privredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava namenjenih razvoju inovativnih delatnosti i samozapošljavanja

Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja. Na osnovu Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja koje se finansiraju iz budžeta grada Beograda (''Službeni list grada Beograda'' br. 37/16), Odluke o budžetu grada Beograda (''Službeni list grada Beograda'' br. 81/15 i 63/15) i Zaključka zamenika gradonačelnika grada Beograda br. 3-4594/16-G-01 od 08.jula 2016 godine.

U nameri da podrži samozapošljavanje, razvoj inovacija, visoko-tehnoloških proizvoda, usluga i procesa, osnivanje preduzeća, unapređenje konkurentnosti i uključivanje kompanija u međunarodne tržišne tokove, Gradska uprava raspisala je Javni poziv za finansiranje troškova infrastrukture i stručne podrške pojedincima.

Ukupno je opredeljeno pet miliona dinara, u maksimalom iznosu do 500.000 dinara po korisniku. Novac je predviđen za finansiranje troškova infrastrukturnih i stručnih usluga od strane Naučno-tehnološkog parka Beograd, u koje spadaju: kancelarijski poslovni prostor, administrativne, stručne i ostale relevantne usluge u zavisnosti od stepena razvoja biznis ideje, u prvoj godini.

Po rečima dr Danice Mićanović, samostalnog savetnika u Centru za inovacije PKS, ovo je podrška koja je inovatorima najpotrebnija. Vrlo malo inovativnih ideja se tržišno valorizuje zbog nedostatka finansijske i stručne podrške za pokretanje biznisa. Na ovaj način se daje mogućnost svim kreativnim ljudima da realizuju svoje ideje, stvaraju proizvodi sa dodatnom vrednošću i konkurentskom prednošću, i zadrži visokotehnološki kadar u Srbiji, što bi značajno doprinelo smanjenju odliva mozgova.

Konkurs je otvoren do 25. avgusta 2016. godine do 15 časova. Više informacija o koja lica mogu podneti prijave i koje uslove moraju da ispunjavaju možete pogledati OVDE.

Blagovremenim će se smatrati sve prijave koje stignu Sekretarijatu za privredu Gradske uprave grada Beograda, do naznačenog roka, bez obzira na način dostavljanja. 

Neblagovremene, nepotpune i prijave poslate na drugi način (npr.faksom ili e-mail-om), ili dostavljene na druge adrese, neće se razmatrati.

Nije moguće naknadno upotpuniti dokumenta koja nedostaju, a koja su navedena u Javnom konkursu, nakon isteka roka za podnošenje prijava. Prijava i priložena dokumentacija ne vraćaju se podnosiocu Prijave.

Za dodatne informacije se možete obratiti na telefon 011/33-70-951, 011/715-7379, 011/715-7356 i putem e-mail-a: office@ntpak.rs i privreda@beograd.gov.rs

Kriterijumi za vrednovanje i rangiranje prijava

Prijava

Izvor: PKS

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti