Od sutra novi broj časopisa Industrija u distribuciji

Komentari: 0

Od sutra novi broj časopisa Industrija je u distribuciji. Možete se pretplatiti na časopis kao fizičko i kao pravno lice putem našeg portala www.industrija.rs ili putem mejla pretplata@industrija.rs

Može se reći da je ovo pravi jesenji broj. Uz kišu i hladno vreme mi u Industriji se bavimo vodama na više načina, ali to i nije iznenađenje jer nam se ova tema uvek nameće pred kraj kalendarske godine. Naravno, jedan od glavnih razloga je i sve bolji sajam i forum voda koji, iz godine u godinu, izgleda sve profesionalnije i postaje regionalno mesto okupljanja stručnjaka iz ove oblasti industrije.

Ali, nismo samo o tehnologijama voda pisali u ovom broju, tu su i odlični tekstovi na temu zelene energije, kao i priča o solarnoj elektrani kao pionir projektu u Srbiji.

Pored toga, iz državnog vrha nam sti žu poziti vne vesti o privrednom rastu. Odavno smo naučili da takve izjave uzimamo sa velikom dozom rezerve, ili bar veoma oprezno u duhu izjave „ne verujem dok ne vidim svojim očima“, ali činjenica je da sada mora da se mudro odigra između dva velika fronta – istoka i zapada ili još prosti je rečeno – Evrope ili Rusije i Kine, kako bismo pokušali da našu odavno posrnulu industriju oživimo sa nekim novim sredstvima i novim tehnologijama koja su preko potrebna i Srbiji, ali i njenim građanima.

Ako se pravilno odigra – privredni rast će se oseti ti mnogo jasnije, a to je ono što svi očekujemo, preko standarda građana. Tu smo gde smo, ali zato nam se ukazuju prilike da vidimo velike i uspešne industrije. Mnogo sajmova u ovom broju najavljujemo, koji su prilika da bar na dan ili dva vidimo šta su inovacije u Nemačkoj privredi, ali i privredi Kine, Amerike, Italije, Francuske itd...

Vreme je da planirate svoj put na Bau 2017. u Minhen, ili možda prijavite izlagački štand na čuvenom sajmu Hannover Messe. Sve vas to čeka na stranicama novog broja.

Hvala što nas čitate.

Nikola Mirković

glavni i odgovorni urednik

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti