Obo sistemi nosača kablova spremni da ispune i najviše zahteve

Komentari: 0

Bilo da se radi o standardnim elektroinstalacijama pa sve do industrijskih sistema pozicioniranih u agresivnim sredinama i velikim potpornim rasponima ili sistemima otpornim na požar, OBO sistemi nosača kablova će ispuniti sve vaše zahteve. Nakon završetka montaže, uvek je prisutno zadovoljstvo kvalitetno obavljenog posla i sigurnost dugogodišnjeg radnog veka.

POZICIJA MONTAŽE, OPTEREĆENJE, POTPORNI RASPONI

Univerzalni sistemi - mrežasti i perforirani nosači kablova, primenjuju se kod malih i srednjih opterećenja i potpornih rastojanja od 3 m. Svejedno da li se instalacija izvodi s plafonskim ili zidnim pričvršćivanjem ili podizanjem konstrukcije od poda.

Na mestima gde je potrebno nositi velike terete, premostiti velike potporne raspone i realizovati teške tokove trasa, OBO koristi lestvičaste i perforirane nosače kao i sisteme za velika opterećenja WIDE SPAN koji bez problema savlađuju potporna
rastojanja od 10 metara. Stabilnost svih sistema, nosač kablova, poverena je širokom spektru montažnih sistema - nosača i konzola.

POVRŠINSKA ZAŠTITA I MATERIJALI

U unutrašnjim i spoljašnjim oblastima, u agresivnim atmosferama ili pod specijalnim higijenskim uslovima, OBO nudi optimalne površine i materijale za sistem nosača kablova. OBO sistemi nosača kablova se izrađuju od čeličnog lima, odnosno čelične žice visokog kvaliteta i proizvode se u različitim varijantama površine. Različiti postupci oplemenjivanja, odnosno oslojavanja, obezbeđuju zaštitu od korozije po meri, usklađenu sa svim vrstama primene. Osim toga, OBO sistemi nosača kablova se proizvode i od nerđajućeg čelika i u varijantama u boji.

BRZINA I FLEKSIBILNOST

Prilikom odluke za ili protiv nekog proizvoda, vreme potrebno za montažu je sve važnije. Sa OBO nosačima kablova iMagic® patentiranim sistemom, postavljanje i spajanje nosača izvodi se u sekundama, bez alata. Kod spajanja nosača kablova, spojnice i montažni alat nisu potrebni. Jednostavno utaknite i gotovo. Na taj način se smanjuje potreba za skladištenjem, a time i troškovi. Zahvaljujući tome OBO nosači kablova sa Magic® spojnicom prilikom instalacije omogućavaju veću brzinu bez gubitka stabilnosti i nosivosti. Ispitivanjima opterećenja dokazano je da su OBO Magic® spojevi jednako dobri kao i tradicionalni vijčani spojevi.

 

Izvor: Časopis Industrija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti