Nemačka FENIKS grupa otvorila u Srbiji regionalni centar za Zapadni Balkan

Komentari: 0

Nemačka Feniks Grupa (PHOENIX GROUP) danas je u industrijskoj zoni u Šimanovcima otvorila logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u distribuciji lekova i drugih medicinskih proizvoda.

Objekat su otvorili gospodin Oliver Vindholc (Oliver Windholz), izvršni direktor Feniks grupe, gospodin Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i gospodin Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.
Iz beogradskog distributivnog centra, koji se prostire na više od 10.000 kvadratnih metara sa 7000 kvadrata skladišnog prostora, zahvaljujući investiciji od tri miliona evra, objedinjeno će se snabdevati tržišta Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije i Kosova, sa ukupno oko 18 miliona potrošača. Objekat u Šimanovcima ujedno će biti carinsko skladište za 15 najvećih evropskih proizvođača.
Otvaranje novog logističkog centra u Srbiji za ceo Zapadni Balkan, koji je deo „Feniksovog“ projekta „Most Centralno-istočne Evrope’’ i novog koncepta „Regionalni distributivni model usluge“, kompaniji omogućava još efikasnije poslovanje u regionu – jednostavnije procedure distribucije i manje troškove, a partnerima u celom lancu – od proizvođača, preko apoteka i zdravstvenih ustanova do pacijenata - obezbediće veću dostupnost lekova, bržu registraciju, kvalitetnije usluge i bolje snabdevanje.
Feniks grupa sa sedištem u Manhajmu prisutna je u 26 evropskih zemalja, ima više od 150 distributivnih centara i 2000 svojih apoteka, zapošljava 34.000 ljudi i na tržište godišnje distribuira 260 miliona pakovanja lekova za više od 120 miliona potrošača.
U regionu Zapadnog Balkana posluje kao Feniks farma (Phoenix Pharma), kroz mrežu 200 svojih i oko 600 partnerskih apoteka, ima 2000 zaposlenih, od kojih u Srbiji 1300, i uz stalni rast, dostigla je ukupan promet od 470 miliona evra.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti