NELT LSP - LOGISTICS SERVICE PROVIDER

Komentari: 0

Nelt Grupa, koja posluje u 7 zemalja na evropskom i afričkom kontinentu i zapošljava 4 000 ljudi u 12 kompanija, prepoznata je kao lider u distributivnom biznisu. Mnogo je faktora uticalo na imidž i poverenje koje je kompanija izgradila na tržištima na kojima posluje, ali je poslovna izvrsnost u domenu lanca snabdevanja svakako kičma uspeha.

Efikasnost lanca snabdevanja na raspolaganju je i klijentima kojima Nelt pruža logistički servis čija se ekspertiza zasniva na bogatom iskustvu u logistici duvanskih proizvoda, robe široke potrošnje, farmaceutskih proizvoda, takođe i u industriji visoke tehnologije.

Integrisana Nelt LSP usluga uključuje:

• Transport

Veliko iskustvo, kao i referentna lista klijenata, svrstava kompaniju Nelt u lidere Jugoistočne Evrope na polju transporta. Flota od preko 220 vozila, u svim temperaturnim režimima transporta, omogućava da se realizuje preko 9 000 kompletnih utovara godišnje. Vozila u vlasništvu kompanije poseduju najsavremeniju opremu po TAPA TSR standardu nivoa A. Na taj način se može odgovoriti najzahtevnijim transportnim zadacima.

• Carinsko posredovanje

Bazira se na dugogodišnjem iskustvu u zastupanju pred carinskim organima u carinskim postupcima vezanim za robu široke potrošnje, prehrambene proizvode, farmaceutske proizvode, tehničku opremu i robu opšte namene. Klijenti ma je omogućen i servis pribavljanja neophodnih sertifikata, atesta, kao i sanitarnih, veterinarskih i tržišnih uverenja i dozvola. U okviru logisti čkog kompleksa CDC Dobanovci, kao i u filijali u Subotici, na raspolaganju su skladišta za smeštaj carinske robe termo kontrolisanog i ambijentalnog režima.

• Skladištenje

Sa kapacitetom od preko 125 000 m2 skladišnog prostora na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i podsaharskim afričkim zemljama u različitim temperaturnim režimima, ti povima skladišta i tehnologijama skladištenja, uz korišćenje najsavremenijih tehnologija i softvera za upravljanje logističkim procesima - Nelt je spreman da odgovori na sve zahteve klijenata. Raznovrsnost industrija iz kojih dolaze ključni korisnici, zahtevaju specifičnosti u logističkim procesima za koje je Nelt razvio jedinstvena rešenja.

Kompanija poseduje ISO i HACCP sertifikate, a u procesu je usaglašavanja procesa po IFS Logistic standardu i TAPA FSR.

• Distribucija

Roba se kupcima isporučuje flotom koju čini preko 250 vozila nosivosti od 2,5 do 11 tona, različitih temperaturnih režima. Svavozila su opremljena GPS uređajima, a organizacija, kontrola ipraćenje celokupnih transportnih i dostavnih ruta se vrši pomoću savremnog softverskog rešenja za organizaciju i optimizaciju transporta. Rutiranje dostave za kompletnu dostavnu flotu se vrši kroz softver za dinamičko rutiranje (Sky Track, dobavljač Artronic), sistem koji dobija podatke iz ERP-a (SAP), na osnovu kojih se izračunavaju opti malne dostavne rute.

Dinamički sistem rutiranja podatke o dostavnim rutama prenosi preko ERP-a u softver za skladišno poslovanje WMS Gold, u kome se dalje vrši odvajanje robe za dostavu. Dostavna vozila su opremljena PDA uređajima koji omogućavaju vozaču detaljan pregled svih parametara vezanih za dostavu - detalji rute, pregled otpremnica, statuse dostavnih zadataka, navigaciju prema planu dostave.

• Conops - dodatne usluge

U skladu sa sve izraženijom potrebom klijenata da ponude tržištu proizvode koji su prilagođeni navikama potrošača, Nelt je razvio servise dorade (prepakivanje, obeležavanje) i prilagođavanja (formiranja specifičnih komercijalnih pakovanja, pravljenja promotivnih i akcijskih setova) širokog asorti mana roba široke potrošnje, prehrambenih, farmaceutskih, tehničkih proizvoda i reklamnih materijala.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti