Najbolji isporučilac solarnih invertora za 2016. godinu

Komentari: 0

Kompanija ABB iz Indije imenovana je za „Najboljeg isporučioca solarnih invertora za 2016. godinu“. Nagrada je dodeljena u okviru prvog takmičenja Solar Today Awards na konferenciji Intersolar India 2016.

 

ABB posluje u oblasti integracije obnovljivih izvora energije u električnu mrežu, sa dokazanim i inovativnim rešenjima u oblasti solarne energije i energije vetra. Ova rešenja su prepoznata na konferenciji Intersolar India 2016, gde je kompaniji ABB Indija dodeljena nagrada za „Najboljeg isporučioca solarnih invertora za proteklu godinu“ u okviru prvog takmičenja Solar Today Awards 2016.

Nezavisni žiri izabrao je pobednike na osnovu podataka koje je objavila vodeća konsultantska kuća na indijskom tržištu obnovljivih izvora energije, uz procenu broja aktivnih jedinica u sistemu i povratnih informacija klijenata.

„ABB ima tržišni udeo od 40 procenata na tržištu solarnih invertora u Indiji. Ova nagrada svedoči o našoj vodećoj poziciji i raznolikom portfoliju našeg fotonaponskog lanca vrednosti koji se proizvodi u fabrici u Karnataki. To je ujedno i potvrda naše sposobnosti da doprinesemo cilju proizvodnje solarne energije od 100 GW do 2022. godine, a koji je postavila Nacionalna solarna misija", rekao je KN Sreevatsa, menadžer lokalne poslovne jedinice Energetika i infrastruktura za punjenje električnih vozila, u diviziji Elektroenergetski proizvodi kompanije ABB.

ABB je vodeći svetski isporučilac solarnih fotonaponskih invertora. ABB solarni invertori obuhvataju opseg od 2 kW do 2 MW i optimizovani su za upotrebu na krovovima stambenih objekata, kao i za tržišno isplative multi-megavat elektrane.

Oni unapređuju pouzdanost, efikasnost i jednostavni su za montažu. Deo portfolija su takođe rešenja za upravljanje elektranom, uključujući upravljanje zaštitom životne sredine, softverske alate i doživotnu tehničku podršku.

ABB je 2012. godine započeo proizvodnju solarnih invertora u Indiji, u svojoj savremenoj fabrici u Nelamangali. Sa ciljem da se udvostruči proizvodni kapacitet i učvrsti pozicija kompanije ABB Indija na tržištu, nova fabrika za solarne invertore pokrenuta je u Nelamangali u septembru 2016. godine. Ovo proširenje usledilo je nakon dostignuća iz prethodne godine, kada je ABB postala prva kompanija u zemlji koja je udvostručila broj instaliranih solarnih invertora na 2GW u kratkom periodu od pet meseci.

Drugi jedinstveni projekti sa solarnim invertorima kompanije ABB u Indiji, uključuju prvi svetski aerodrom koji koristi isključivo solarnu energiju, projekat najvećeg jedinstvenog solarnog krova, najduži svetski solarni kanal, solarnu elektrifikaciju škola i solarne instalacije na svim većim aerodromima u Indiji.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je inovativni tehnološki lider u oblasti elektroenergetske opreme, robotike i elektromotornih pogona, industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža, koji stoji na usluzi korisnicima iz energetskog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta širom sveta.

Uz nasleđe od preko 125 godina inovacija, ABB danas ispisuje budućnost industrijske digitalizacije i predvodi energetsku i četvrtu industrijsku revoluciju. ABB posluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 132 000 ljudi.

www.abb.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti