KONGRES PREDUZETNICA JUGOISTOČNE EVROPE U ZAGREBU

Komentari: 0

Glavni grad Hrvatske biće domaćin skupa koji će 8. marta 2017. okupiti oko 800 preduzetnica iz regiona.

PKS je podržala organizaciju ovog najvećeg okupljanja poslovnih žena Jugoistočne Evrope i pozvala preduzetnice iz Srbije da učestvuju u radu kongresa. Cilj je regionalno povezivanje žena u biznisu i podrška jednom od najvažnijih pokretača ekonomskog razvoja.

Promocija i unapređenje ženskog preduzetništva jedna je od glavnih aktivnosti Privredne komore Srbije, rekla je Branislava Simanić, sekretar Zajednice preduzetnika PKS na konferenciji za novinare povodom Kongresa preduzetnica Jugoistočne Evrope. Simanić je pozvala preduzetnice iz Srbije da učestvuju na ovom najvećem okupljanju poslovnih žena u Zagrebu, kako bi razmenile iskustvo u poslovanju sa koleginicama iz regiona, uspostavile poslovne kontakte i unapredile mrežu preduzetnica.

„PKS snažno podržava žene preduzetnice kroz različite vidove edukacije, umrežavanje, apliciranje za finansijska sredstva, pri izradi biznis planova, osvajanju stranih tržišta. Komora formira i novu službu za zaštitu prava preduzetnika“, najavila je Simanić. Sekretar Zajednice preduzetnika PKS očekuje da će kongres u Zagrebu podstaći dalje promovisanje i jačanje preduzetništva žena, koje je postalo jedan od najznačajnijih pokretača ekonomija država Jugoistočne Evrope, a u pojedinim zemljama već zauzima više od 20 odsto ukupnih ekonomskih aktivnosti.

Sanela Dropulić, osnivač Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra iz Zagreba ukazala je na velike mogućnosti unapređenja privredne saradnje Srbije i Hrvatske u sektoru ženskog preduzetništva. Prema njenim rečima, Kongres preduzetnica Jugoistočne Evrope prvi put će na jednom mestu okupiti žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu, marljivo i neumorno podstiču žensko preduzetništvo prema rastu i razvoju. Dropulić ističe da je snaga ženskog preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi poslednjih godina u usponu i da sve više žena pokreće i vodi svoja preduzeća.

O snazi ženskog preduzetništva govorila je i Dragana Jovanović, preduzetnica iz Beograda i trener antistresnih programa za preduzetnice i menadžerke. Jovanović, koja iza sebe ima dve decenije iskustva u preduzetničkim vodama, napominje da su preduzetnice stalno pod stresom jer ih nakon poslovnih čekaju obaveze kod kuće. Žene moraju da nađu način da se izbore sa stresom i da ne dozvole da upravlja njima. Samo na taj način biće uspešne na svim poljima, poručila je Jovanović.
Kongres preduzetnica Jugoistočne Evrope održaće se na Zagrebačkom velesajmu, a očekuje se učešće preduzetnica iz Bugarske, Rumunije, Srbije, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti