Kompanija Mimaki na sajmu Grafima

Komentari: 0

U Beogradu je otvoren 38. po redu Međunaodni sajam Grafima 2016., koji traje do 1. oktobra. Slogan sajma je "Više boje" i učestvuje preko 70 učesnika iz Srbije i zemalja regiona i Evrope. Posetioci mogu videti velik izbor mašina i opreme za grafičku industriju, kao i nova softverska i ICT rešenja. Jedan od medijskih partnera međunarodnog sajma Grafima je i časopis Industrija.

Grafima je po mnogima jedan od najposećenijih sajmova u Srbiji, kao i jedan od najvećih sajmova ovog tipa u regionu. 

Važnost Grafime i naše regije za kompaniju Mimaki potvrđuje dolazak prvog čoveka marketinga za EMEA region, Majka Horstena (Mike Horsten). Prvog dana Grafime, g. Horsten je posvetio novinarima, a drugi dan je bio posvećen prezentaciji najnovijeg UV flatbed štampača UJF-3042MII.

UJF-3042 MKII i UJF-6042 MKII su najnovija generacija UV flatbed štampača iz Mimakija, koji će zameniti ranije modele. Novi štampači pokazuju opredeljenost kompanije Mimaki da stalno ulaže u istraživanje i razvoj s ciljem da kontinuirano bude vodeći proizvođač grafičkih rešenja. Novi štampači imaju još bolju produktivnost, kvalitet štampe i fleksibilnost od svojih vrlo uspešnih prethodnika.

Uz manje UJF modele, zvezda Grafime je i najnoviji Mimaki UJV 55-320 UV štampač. Odlična cena štampača i boje su kao stvoreni za našu regiju gde je cena otiska često u fokusu kupca. Širina otiska od 320cm, vrlo fleksibilna UV boja, brzina od 110m²/sat, prihvat rolne do 100kg, a cena 65000€.

Regionalna kompanija Sitotehnika iz Beograda, sa svojim firmama ST Graf u Sarajevu, Banjaluci i Prištini nudi na tržištu regije grafičke mašine, repromaterijal ali i znanje koje je potrebno za kvalitetan grafički proizvod. Tokom Grafime, Sitotehnika će predstaviti novitete na više od 250m² prostora. 

Majk Horsten (Mike Horsten) - konferencija za novinare

Tokom četiri dana Grafime posetioci će moći da uživaju u testiranju najnovijih tehnologija štampe brenda Mimaki iz UV, eko solvent i tekstil segmenta i Epson štampača za direktnu štampu na majicama i sublimaciju na sportsku opremu, jastuke, šolje, kao i VHF CNC mašine koje će seći prethodno štampani pločasti materijal. 

Od materijala iz rolne biće predstavljen širok izbor Mactac i LG folije za reklamnu grafiku, 3M reflektujuće i auto folije, Siser termo folija za prenos na majice kao i termo prese.

Biće predstavljene cerade, prozorske folije kao i canvas slikarska platna i magnetne folije sopstvenog brenda ST Media, tekstilni i drugi zanimljivi materijali. Takođe, biće štampan bilbord papir nemačke kompanije Ahlstrom.

Pored materijala iz rolne biće promovisani pločasti materijali takođe pod sopstvenim brendom ST Media uključujući PVC ploče, Aky, leksan, HIPS, penaste ploče – foam kao i klirit. Neki od ovh pločastih materijala će biti oplemenjeni štampom na Mimaki UV štampačima i nakon toga sečeni na VHF CNC mašini. Za posetioce iz regije, tu će biti predstavnici njihovih ST Graf filijala koji će biti na usluzi posetiocima. 

 

Izvor: Časopis Industrija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti