Jačanje saradnje carinskih organa i privatnog sektora

Komentari: 0

Udruženje za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ - Otvoreni regionalni fond za promociju spoljne trgovine u Jugoistočnoj Evropi (ORF FT), u okviru projekta „Customs made“, organizuje radionicu „Preferencijalna pravila o poreklu robe u sektoru industrije tekstila, odeće, kože i obuće – praktični problemi i dileme“ .

Radionica je namenjena predstavnicima Odeljenja za poreklo robe Uprave carina, predstavnicima privatnog sektora u oblasti tekstilne industrije, kao i resornih grupacija, udruženja i klastera.

Cilj radionice je unapređenje informisanosti privatnog sektora o mogućnostima izvoza, prvenstveno kada je u pitanju preferencijalna trgovina i pravila o poreklu robe. Preduzeća, usled nedovoljne informisanosti o poslovnim mogućnostima kada je u pitanju preferencijalno poreklo robe, ne koriste u dovoljnoj meri potencijal u trgovini.

Predstavnicima carinskih organa biće predočeni konkretni problemi koji nastaju prilikom pribavljanja informacija o različitim aspektima preferencijalnog porekla robe sa fokusom na dijagonalnoj i punoj kumulaciji.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti