DAN DOBAVLJAČA CUMTOBEL GRUPE ODRŽAN U PKS

Komentari: 0

Privredna komora Srbije organizovala je Dan dobavljača Cumtobel grupe (Zumtobel Group) i bilateralne razgovore predstavnika 15 domaćih kompanija sa čelnicima te austrijske kompanije, jednog od svetski poznatih proizvođača najmodernije led rasvete i kreatora inovativnih rešenja za rasvetu.

Na sastancima u PKS, na kojima su učestvovali predstavnici kompanija iz metalskog sektora i obrade plastike, razmotrene su mogućnosti uključivanja malih i srednjih preduzeća iz Srbije u dobavljački lanac Cumtobel grupe.
Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera PKS, ukazao je na veliki potencijal saradnje domaćih firmi, ne samo u pogledu uključivanja u dobavljački lanac, već i kroz prenos znanja i najsavremenijih tehnologija koje Cumtobel grupa primenjuje. Vesović je istakao da će PKS pružiti kompanijama svu neophodnu logističku podršku da unaprede poslovanje, zadovolje potrebne standarde i postanu dobavljači Cumtobel grupe. „Velike kompanije žele da imaju lokalne partnere, a mi ćemo vam pomoći da postanete deo toga lanca“, rekao je zamenik generalnog menadžera PKS.

Rafael Ruelas Serna, iz Cumtobel grupe, predstavio je kompaniju i način uključivanja u dobavljački lanac. Kako je objasnio, da bi firma postala dobavljač mora da zadovolji kriterijume koji se odnose na proizvodni asortiman i ponudu, pouzdanost isporuke, poverljivost, sertifikate o kvalitetu i ekološke standarde, kao i na finansijske parametre.

Cumtobel grupa, uz podršku PKS, pre nekoliko meseci u Beogradu je osnovala regionalni Centar za projektovanje osvetljenja koji zapošljava mlade stručnjake – elektroinžinjere i arhitekte iz Srbije. Takođe, kompanija je donirala ulično smart osvetljenje za jednu ulicu u Beogradu i dve u Nišu.

Cumtobel grupa iz Dornbirna, od porodične firme osnovane 1950. godine, postala je internacionalna kompanija, jedna od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti. Grupacija je izlistana na bečkoj berzi (ATX) i trenutno zapošljava 6.761 radnika širom sveta, uključujući 1.943 u prodaji. Poseduje 14 proizvodnih pogona na četiri kontinenta i prodajne objekte u oko 90 zemalja. Kompanija se konstantno širi preuzimanjem drugih brendova, a 2006. je izašla na berzu. Najveći pojedinačni akcionar je i dalje porodica Cumtobel sa 35 odsto akcija.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti