Četvrtu godinu zaredom FRANCUSKA NEDELJA od 17. do 24. novembra

Komentari: 0

Beograd, 3. oktobar, 2016. – Francuska nedelja biće održana u Beogradu četvrtu godinu zaredom od 17. do 24. novembra.

Ova manifestacija, kojom se već tradicionalno u našoj zemlji promoviše francuska kultura i poslovna ekspertiza, ove godine ima za temu „Kreativnost i inovacije“.

Pored tradicionalnog dočeka mladog francuskog vina Beaujolais nouveau, Francusko-srpska privredna komora najavljuje konferenciju o upotrebi naprednih tehnologija u izgradnji Grada budućnosti, uz učešće najvećih francuskih stručnjaka, a građane će svakako najviše interesovati Virtuelni sajam zapošljavanja i Mapa francuskih proizvoda na internet adresi www.francuskanedelja.rs

Program Francuske nedelje: 

17. novembra 2016. - Otvaranje Francuske nedelje i doček mladog francuskog vina Beaujolais nouveau uz mini sajam francuskih proizvoda. Očekuje se prisustvo 300 zvanica, diplomata, poslovnih ljudi i javnih ličnosti. 

18. novembra 2016. - U saradnji sa kompanijom Schneider Electric, biće održana Studentska debata. Tema će biti komunicirana naknadno. 

21-22. novembra 2016. - Susreti francuske delegacije preduzeća sa međunarodnim finansijskim ustanovama u Srbiji i B2B sastanci sa srpskim preduzećima. 

23. novembra 2016. - Vinska radionica ; degustacija francuskih vina uz predavanje somelijera 

24. novembra 2016. - Poslovna konferencija „Grad budućnosti : francusko iskustvo“, konferencija o uvođenju naprednih tehnologija u izgradnji Grada budućnosti (Smart city). Uslediće B2B sastanci između francuskih stručnjaka, preduzeća i predstavnika opštinskih vlasti. Događaj organizuju Ambasada Francuske, Francusko-srpska privredna komora i Privredna komora Srbije. 

17-24. novembra 2016. - Virtuelni sajam zapošljavanja biće dostupan na internet adresi www.francuskanedelja.rs Očekuje se učešće najvećih francuskih kompanija i preko 5.000 posetilaca na sajmu. Platforma nudi kandidatima mogućnost da pregledaju liste slobodnih radnih mesta, da pošalju prijave za posao, kao i da uživo razgovaraju sa predstavnicima ljudskih resursa preko aplikacije za chat. 

17-24. novembra 2016. - Online mapa francuskih proizvoda: po prvi put u Srbiji, biće kreirana digitalna mapa francuskih proizvoda, brendova i usluga koji su dostupni u Srbiji. Posetioce sajta očekuju i informacije o popustima u okviru Francuske nedelje. 

Datum će biti potvrđen - Francusko-srpska privredna komora će jednoj od beogradskih škola pokloniti oslikani mural, sa motivima francusko-srpskog prijateljstva. Za ovu priliku, planirano je učešće nekog od poznatih Street Art umetnika. Pored toga, pre i za vreme manifestacije, Trg Republike biće ukrašenim panoima Francuske nedelje. 

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu., a danas okuplja preko 100 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Alcatel-Lucent, Atos, Lafarge, L’Oreal, Michelin (Tygar Tyres), Schneider Electric, banke Crédit Agricole, Findomestic – BNP Paribas, Société Générale, itd. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti