Časopis Industrija na sajmu CEBIT 2017

Komentari: 0

Zahvaljujući saradnji kompanije ProExpo, predstavnika Hanoverskog sajma za Srbiju i časopisa Industrija, naša redakcija se nalazi u poseti ovom zaista neverovatnom sajmu, odakle vam prenosimo utiske sa lica mesta.

CeBIT 2017 je juče otvorio vrata za posetioce. Moto sajma “d!conomy – no limits” stavlja akcenat na beskrajne mogućnosti digitalne transformacije. Sajam će posetiocima prikazati mnoštvo primera primene disruptivnih tehnologija, nove poslovne modele i aplikacije, kao i čitav niz rešenja za digitalnu transformaciju preduzeća.

Preko 3 000 kompanija iz 70 zemalja predstaviće se na CeBIT-u, kao i 400 startapa sa svojim disruptivnim poslovnim modelima, dok će u okviru CeBIT Globalne konferencije (CGC) digitalni vizionari otkriti kakva nas digitalna budućnost čeka.

19. marta na ceremoniji otvaranja, Šinzo Abe, premijer Japana (ovogodišnja partnerska zemlja) i nemačka kancelarka Angela Merkel zvanično su otvorili CeBIT 2017 pred više od 2 000 zvanica.

Japan na ovogodišnjem sajmu predstavlja 120 kompanija koje su prisutne u okviru svake izlagačke kategorije. Pored dva grupna paviljona u halama 4 i 12, koji su ujedno i najveći po veličini paviljoni do sada na CeBIT-u, druge japanske kompanije se samostalno predstavljaju u ostalim halama.

Veštačka inteligencija, dronovi, humanoidni roboti, autonomni sistemi, Internet of Things (IoT) – sve su ovo izrazi digitalnog talasa koji neverovatnom brzinom transformiše poslovni i politički svet, kao i društvo u celini. CeBIT 2017 posetioce vodi još dublje u fenomen digitalizacije, istražujući njegov potencijal transformacije u celokupnom lancu vrednosti i ispitujući svaki aspekt distuptivne digitalne tehnologije sutrašnjice.

Znatan broj novih oblasti primene veštačke inteligencije i kognitivnog računarstva biće predmet ovogodišnje manifestacije, posebno u poslovnom svetu gde postoje raznovrsne oblasti primene, kao što je upotreba BOT sistema u komunikaciji sa kupcima.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti