Beč osvojio nagradu za najbolji „Pametni projekat“

Komentari: 0
Fotografija od: © Fira de Barcelona

Na nedavno održanom SmartCity Expo kongresu u Barseloni po šesti put su dodeljene nagrade u oblasti pametnih rešenja za gradove. Bečko preduzeće „Aspern Smart City Research“ (ASCR) osvojilo je nagradu za najbolji „Pametni projekat“ za 2016. godinu.

Istraživački projekat, koji je ASCR razvio u oblastima pametnih zgrada, pametnih električnih mreža i pametnih informacionih i komunikacionih tehnologija, pobedio je u konkurenciji među pet finalista.

Cilj kongresa je da se nagrade inovativna rešenja koja pozitivno utiču na život stanovnika u gradovima, bilo da je u pitanju poboljšanje efikasnosti, podsticanje preduzeća ili poboljšanje kvaliteta života. Ova vodeća platforma za razmenu ideja i iskustava, stvaranje kontakata i sklapanje poslova okuplja najznačajnija imena u kontekstu urbanog razvoja.

SmartCity Expo se održava svake godine u novembru u Barseloni. Sa 14.000 posetilaca, 600 izlagača, 600 gradova učesnika, 400 govornika i 50 sporednih događaja najveći je svetski kongres pametnih gradova. Ove godine je 45 nacija sa 250 projekata prijavilo svoje učešće. Pored kategorije „Pametan projekat“ nagrade se dodeljuju i u kategorijama „Pametan grad“ i „Inovacije iz zemalja u razvoju“ gde su pobednici bili Njujork i Najrobi. 

 

Izvor: Euro Comm PR

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti