80 miliona dinara za pripremu infrastrukturnih projekata

Komentari: 0
Fotografija od: Foto by BLICCCCC

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za sufinasiranje izrade projektno – tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte kojima se unapređuje poslovna infrastruktura (industrijske i poslovne zone, inkubatori i klasteri), revitalizuju braunfild lokacije i razvija saobraćajna i komunalna infrastruktura.

Za ovu podršku opredeljeno je 80 miliona dinara, a Ministarstvo će u određenom procentu, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansirati ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Ova podrška se realizuje u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini, kojim je, pored ove mere, predviđeno i 50 miliona dinara za meru sufinansiranja godišnje članarine jedinica lokalne samouprave za rad i poslovanje akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i meru sufinansiranja učešća akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u projektima od značaja za regionalni i lokalni razvoj.

Više informacija o Programu, uslovima javnog poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede http://www.privreda.gov.rs/, a rok za prijavu projekata je 22. jula 2016. godine.

Izvor: Ministarstvo privrede Republike Srbije

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti