POSETA DRŽAVNO-PRIVREDNE DELEGACIJE SRBIJE INDIJI - UČEŠĆE NA “VIBRANT GUJARAT GLOBAL SUMMIT“

Komentari: 0

Gandinagar, Savezna Država Gudžarat, Indija, 10. - 13. januar 2017. godine.
Državno-privredna delegacija Republike Srbije posetiće Republiku Indiju, radi učešća na “Vibrant Gujarat Global Summit“ koji će se održati u gradu Gandinagaru u Saveznoj Državi Gudžarat od 10. do 13. januara 2017. godine.

Samit predstavlja jedan od najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji. Glavna tema je održivi ekonomski i socijalni razvoj. Tokom Samita u fokusu su i sledeće oblasti: aeronautika, odbrana, poljoprivreda i prehrambena industrija, biotehnologija, hemijska, petrohemijska i farmaceutska industrija, inovacije, istraživanje i razvoj, IT, obnovljiva energija i održivi razvoj, saobraćaj, tekstilna industrija, MSP i preduzetništvo, turizam i dr.

U okviru Samita predviđeni su i B2B susreti privrednika i poslovno umrežavanje. Paralelno sa Vibrant Gujarat Global Summit 2017 održava se i sajam Global Trade Show. Planirano je da privrednici posete i sajam kao i da održe bilateralne susrete sa izabranim izlagačima.

U privrednoj delegaciji učestvovaće firme iz IT, namenske industrije i naučno-prosvetnog sektora.

Gudžarat ima površinu od 196.024 km² i 60,5 miliona stanovnika, i industrijski najrazvijenija država Indije. Ostvaruje 19,8 % ukupne industrijske proizvodnje i učestvuje sa 19% u ukupnom izvozu zemlje. Glavni grad Gudžarata je grad Gandinagar.

Gudžarat je ocenjen kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije u Indiji. Zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama u pogledu kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture, političke stabilnosti i uslova za poslovanje. Najzastupljenije su investicije u sektoru IT, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije. Takođe, vodeća je indijska savezna država po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije.

Kontakt za učesnike: Ivana Bajić

| T: 011 33 00 966 | E: ivana.bajic@pks.rs 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti